Helmut Lotti

Helmut Lotigiers zet op 22 oktober 1969 voor de allereerste keer zijn keel open. Op dat moment kan niemand in Sint-Amandsberg voorspellen dat hij jaren later als Helmut Lotti een van de populairste Vlaamse artiesten ooit zal worden, met meer dan 13 miljoen verkochte platen. Een keel dient natuurlijk niet alleen om te zingen; wat zou die sympathieke Gentse Elvisfan zoal graag eten en drinken?

Even voorstellen…

Helmut Lotti

leeftijd: 47
kijkt graag naar natuurdocumentaires, zonsopgangen, zonsondergangen, films, sport, liveconcerten van om en bij de 90 decibel, dansvoorstellingen, vrouwenbenen, mooie gebouwen en alle soorten kunstvoorwerpen en –vormen.
luistert graag naar Elvis Presley, Chet Baker, crooners en soms hitradio’s, interessante mensen
leest graag romans en andere goede verhalen, sensationele berichten in de krant die de fictie overstijgen, allerlei onbenullige maar leuke, originele weetjes
meest markante bezigheid: zingen, fietsen, boswandelingen, de afwas, gesprekken voeren met gebruik van de vreemdste stemmetjes, belachelijkste dialecten, spraakgebreken en imitaties.
levensmotto: elke dag begint het leven opnieuw (als de zon schijnt, anders blijf ik liever liggen) 

Smakelijke vragen

Wat was je eerste herinnering aan smaak?

De slagroom op de ijsjes die ik met bobonneke (mijn grootmoeder langs vaders kant) at aan de kust en de kommen warme chocomelk met pistolets in de vakantiekolonie.

Welke smaak heb je leren appreciëren?

Olijven, die vond ik als kind verschrikkelijk! Het heeft toch een kwartier geduurd voor ik ze lekker vond…

Wat was je meest ultieme smaakbeleving ooit?

Een geweldige oestertaart chez Bru in Eygalières.

Van welke smaak word je elke keer blij?

Chicons au gratin.

Wat lust je echt niet?

Kant-en-klaarmaaltijden, friet van de meeste frituren. Ik bak ze liever zelf.

Wat moet iedereen ooit geproefd hebben?

Mijn frieten, maar ik ga er niet aan beginnen! Ook goed: het appelsap uit mijn tuin.

Wie is voor jou de ultieme mens met smaak met wie je eens iets wil gaan drinken?

Zo heb ik er al veel mogen ontmoeten: Tom Lanoye, Peter Verhelst, Alex Callier, Daan, Ruben Block, Aviel Cahn van de opera, Axel Vervoort… Ik kan echt niet kiezen. Of toch: Bieke Depoorter. Ik ken ze niet, maar haar foto’s getuigen van een geweldige kunstzinnigheid en sensitiviteit.

Wat is de laatste smaak die je ooit wil proeven?

Een bitterzoete traan omdat het mooi is geweest!