Onze edities

MEUG 2016

MEUG 2016

Bekijk hier alles over MEUG 2016

MEUG 2017

MEUG 2017

Bekijk hier alles over MEUG 2017

MEUG 2018

MEUG 2018

Bekijk hier alles over MEUG 2018

MEUG 2019

MEUG 2019

Bekijk hier alles over MEUG 2019

Tastingfestival | 22 & 23 maart 2019

Proeven is een samenspel van al je zintuigen. En proeven doe je het best in een setting die je uitnodigt en prikkelt. De vierde editie van Tastingfestival Meug vindt plaats op 22 en 23 maart 2019 in het Antwerpse Zuiderpershuis. Zo’n 40 nationale en internationale makers schenken je een gepassioneerd verhaal bij je glas. Klaar voor een intense smaakbeleving?

Riddle me this, riddle me that:

Los jij ons raadsel op en win jij een Meug-smaakpakket?

Meug One Day Craft Café
Vr 22 maart

Goesting om gewoon iets goeds én anders te komen drinken? Op vrijdag is ons Meug Café open! Meug One Day Craft Café op vrijdag 22 maart vormt de geanimeerde afterwork-aanloop  naar het tastingfestival met standhouders op zaterdag.

Tijdens Meug Café neemt het Meug-team het vat over: op vrijdag presenteren we een eigenzinnige selectie van onze favoriete dranken, die we het afgelopen jaar hebben geschonken op onze andere tastingevents of die we gewoon top vinden om jullie te presenteren. Bier, wijn, spirits: in totaal bieden we je exact 100 verschillende dranken aan! Op vrijdag is het devies: op is op! Sommige dranken hebben we slechts in beperkte voorraad, dus als je zeker wil zijn dat je het kan proeven, kom dan op tijd. Proef zeker ook van ons festivalbier Riddle Me This… En uiteraard kan je je honger stillen bij onze foodstand, zowel veggie als niet-veggie.

Op vrijdag gaan we bovendien op zoek naar de ‘Homo Meugisalis’. Vorm een team, ga onze 5 uiteenlopende Meug-uitdagingen aan (denk behendigheid, denk zintuigen, denk samenwerken…) en ding mee naar de eretitel en een Meug-smaakpakket!

Onze huis-DJ Drrrip Radio voorziet je van funky grooves bij je glas. De afterwork is letterlijk het perfecte voorproefje van het tastingfestival op zaterdag!

Riddle me This festivalbier

Samen met Jo Olluyn van Tall Poppy Brewing Company creërden we het festivalbier ‘Riddle me this‘, een saison-bier van 6,2% alcohol. “We wilden een smaakvolle, vlotte doordrinker met niet te veel alcohol creëren. Dankzij de Sorachi Ace-hop heeft het amberkleurige bier citrustoetsen en een aangename, bittere afdronk. Een heerlijk bier voor op een terras, of een tastingfestival natuurlijk.”

Het bier is te proeven op vrijdag en zaterdag en daarna zolang de voorraad strekt in de betere bierbars.

Meug Tastingfestival
Za 23 maart

Op zaterdag 23 maart 2018 zakken zo’n 40 nationale en internationale standhouders af naar het Antwerpse Zuiderpershuis om hun speciaaldranken te presenteren aan het publiek. Nieuw dit jaar: we palmen een vierde zaal in het Zuiderpershuis in om jullie te verrassen!

Vergeet alles wat je weet of denkt over een drankfestival. Tastingfestival Meug doet wat anderen niet doen. Meug focust al jaren op de ultieme smaakbeleving voor haar bezoekers. Dat kan alleen maar in een prikkelende setting, met gepassioneerde standhouders die het verhaal achter de fles kunnen vertellen. Dit jaar dagen we jou als bezoeker op een zeer bijzondere manier uit. Meug speelt letterlijk met jouw zintuigen. Verwacht je aan proefuitdagingen, aparte tastingsessies en prikkels die je nog nooit ervaren hebt! Wedden dat we je tot het hoogste genot zullen drijven?

Vanaf 20u is iedereen (ook mensen zonder ticket!) welkom in het Zuiderpershuis voor de afterparty met Drrrip Radio.

logo_duvelmoortgat
Cinoco logo
Logo Broers
Totenhopfen Brauhaus
Gistgeest logo
La cave aux bulles logo
Bottleneck
7 knots genever
Caskaid logo

Gratis geanimeerde gesprekken onder leiding van Olivier Schalbroeck

15.30 – Starters
Gistgeest, Green Somm, 7Knots Genever

16.30 – Non- en low-alcohol
Duvel Moortgat, Sabor, Bruis

17.30 – Cool Tasting
Borgo Gelato, Cinoco, L’Arogante

17.30 – Labels
Vinatera, Diageo, Hooglander Bier

19.30 – Bottelingen
Tall Poppy, La Cave Aux Bulles, Scotch Malt Whisky Society

Praktisch

Meug One Day Craft Café
Vrijdag 22 maart 2019
Vanaf 16u
Schenken tot 22u
Deuren dicht om 23u

Tickets
Inkom: gratis
Waarborg proefglas: €5
Jeton: €1

Meug Tastingfestival
Zaterdag 23 maart 2019
Vanaf 14u
Schenken tot 20u
Gratis afterfestival tot 24u (ook voor mensen zonder ticket!)

Tickets
Aan de kassa: €16
Waarborg proefglas: €5
Jeton: €1

Elk ticket is inclusief 4 jetons.

Locatie

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen

Bedankt aan onze sponsors

Groep_Arthur_logo-e1448982456498-300x300
Reputations_Logo_vierkant_payoff_RGB