Tastingfestival | Brouwerij De Lelie

VZW Brouwerij De Lelie is een vereniging die zich tot doel stelt de oude bieren van de gelijknamige brouwerij in het centrum van Vosselaar terug onder de aandacht te brengen. In september 2008 werd Paus voor het eerst sinds begin jaren 1950 opnieuw geschonken. Het Pater bier volgde na een half jaar. Bij het brouwen van PAUS en PATER werd natuurlijk rekening gehouden met de originele kenmerken van het bier en de toenmalige tijdsgeest. Paus en Pater worden gebrouwen naar het originele recept en zijn in feite erfgoedbieren. In 2018 werd Paus en Pater gelagerd op Rum vaten en kregen de namen SPECIAL en SPECIAL DARK. In 2019 is EXTRA BLOND toegevoegd aan het assortiment bieren. Extra Blond en de Special behoorde vroeger ook tot het gamma van de voormalige Brouwerij De Lelie.

Logo_brouwerij_de_lelie

Brouwerij De Lelie

Leliestraat 24, 2350 Vosselaar

www.brouwerijdelelie.be

Beleef de smaak van Brouwerij De Lelie

DE SELECTIE VAN BROUWERIJ DE LELIE

Paus
Is een sterk blond bier van hoge gisting met hergisting op fles van 8,5 % alc..
Het is een ongefilterd strogeel wazig bier met een mooie romige schuimkraag.
Paus is een gecorseerd bitter degustatiebier waarbij de hop overheerst in geur en smaak. Het wordt in evenwicht gebracht door een mouterige fruitigheid en heeft een lange, hopperige afdronk.

Pater
Is een donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles van 6 % alc..
Het is een ongefilterd bier op basis van geroosterde karamelmout en aromatische hop met een mooie romige schuimkraag. Het heeft een zachtzoete volmondige moutsmaak en een lichte hopperige afdronk.

Special Dark
Het is een limited edition van ons Pater bier dat vier maanden gerijpt is op houten rumvaten.

Extra Blond
Extra Blond is een ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles van 6,5 % alc.. Het is een zacht volmondig bier met romige kraag en een subtiele hoptoets (21 EBU). Gebrouwen met gerste- en tarwemout en vier fijne soorten hop, volgens recept en brouwschema van Herman Van de Perre van vzw Brouwerij De Lelie.”

 

WAAROM DEZE SELECTIE?

Omdat dit ons assortiment bieren is op uitzondering van de Special, dit Paus bier, gelagerd op rum vaten wordt pas in maart gebotteld en zal dus wellicht nog niet ter beschikking zijn op dit festival.

 

ONTDEK OP MEUG!

Special Dark

Brouwerij De Lelie in beeld

763
bak
Chinese_muur
fles