Tastingfestival | Cideris

Cideris importeert en verkoopt artisanale, biologische Ciders en fruitwijnen uit verschillende Europese landen.
Onze missie: iedereen laten kennismaken met échte Cider, op basis van pure vruchten, zonder toevoeging van suiker of andere additieven. Kom bij ons langs en laat je overrompelen door onze prachtige natuurlijke bubbels!

cideris-bol

Cideris

Hoge Duinenlaan 6, 8660 De Panne

www.cideris.be

Beleef de smaak van Cideris

DE SELECTIE VAN CIDERIS

1. Abavas Hopped Cider: Deze verrassende gehopte Cider uit Letland wordt gemaakt op basis van een medium appelcider, die 2 maanden wordt geïmpregneerd met Citra hop. Het resultaat is een frisse cider met een extra fruitige citrustoets en een lichte hopsmaak.
Huis: Abavas Darzi
Herkomst: Letland
2. Abavas Premium Brut:
De producenten van Abavas gebruiken moderne wijnbouwtechnieken waardoor hun ciders dichter aanleunen bij sprankelende wijnen. Deze verrassende en verfijnde cider uit Letland heeft een aangename droge smaak. Deze cider is ideaal als aperitief, bij feesten, maar past zeker ook bij voorgerechten en gevogelte.
Huis: Abavas Darzi
Herkomst: Letland
3. Wignac Le Lièvre: Le Lièvre van Wignac is een cider die op artisanale wijze in de Franse Ardennen wordt gebrouwen uit 100% zuiver appelsap. Hij bestaat uit 65% verschillende soorten zacht, zoet en zuur appelsap, en 35% verschillende harde appelsoorten. De sappen gisten gedurende enkele maanden in vaten om nadien te worden samengevoegd en gebotteld. Met respect voor het milieu worden de boomgaarden onderhouden op een biologisch verantwoorde manier.
Huis: Wignac (Prinsen de Merode- België)
Herkomst: Franse Ardennen
4. Wignac Le Goupil: Le Goupil de Wignac is een cider rosé die op artisanale wijze in de Franse Ardennen wordt gebrouwen van 100% puur sap. Hij is samengesteld uit enerzijds 88% appelsap (20% zoete, bittere en zure appels en 68% harde appelsoorten) en anderzijds uit 12% puur druivensap (samenstelling van blauwe druiven).
Huis: Wignac (Prinsen de Merode- België)
Herkomst: Franse Ardennen
5.TOPA: De naam Topa is afgeleid van Topaketa; Baskisch voor bijeenkomst.
Topa Cidre is het resultaat van de ontmoeting tussen Gregoire Tulasne en Pascal Moret, twee ondernemende ciderliefhebbers, die in 2016 beslisten om de traditionele Baskische cider een moderne twist te geven.
Het resultaat is een mooie blend van onbespoten lokale appelvariëteiten zoals Urteby, Txalaka, Anisa en Goikoetxea die bij lage temperaturen laag werden gefermenteerd gedurende 4 maanden.
TOPA is een atypische baskische cider, met een lagere zuurtegraad en minder bitterheid dan de klassieke ciders uit dezelfde streek.
Het is een toegankelijke brut cider met een zacht aroma en een licht zilte smaak, die aan de zee doet denken.
Neem een glas, sluit je ogen, en waan je aan de prachtige Frans-Baskische kust.
Huis: TOPA
Herkomst: Frans-Baskenland
6. Cockagee: Irish Keeved Cider. Hele volle smaak, zacht en sterk tegelijkertijd. Kan perfect bij de hoofdmaaltijd worden geserveerd.
Zuiver genieten.
Huis: The Cider Mill- Slane
Herkomst: Ierland

 

WAAROM DEZE SELECTIE?

Ons aanbod bestaat uit een uitgebreid smakenpalet.
Om aan te tonen dat de wereld van de Ciders zo divers en absoluut het ontdekken waard is nemen we de bezoeker graag mee op een gastronomische wandeling die start bij toegankelijke frisse ciders, je langs de crafted ciders met meer pit leidt om daarna over te gaan naar de elegante wijnachtige ciders.

 

ONTDEK OP MEUG!

Abavas Hopped Cider: dé missing link tussen beer en wijn. Laat je verrassen!

Cideris in beeld

P1160663 (2)
29101903_173091940000644_3058889817178767360_o