Tastingfestival | Galea Craft Beers

Galea Craft Beers brouwt innoverende bieren uit Brasschaat. Naast ons vaste gamma, lanceren wij regelmatig limited editions in verschillende stijlen. Momenteel beschikken we enkel over een kleine huis installatie om te experimenteren. Voor onze grotere commerciële brouwsels werken we samen met een aantal erkende brouwerijen.

galea_craft_beers_logo_400x400

Galea Craft Beers

De Borrekenslei 116, 2930 Brasschaat

www.galeacraftbeers.eu

Beleef de smaak van Galea Craft Beers

DE SELECTIE VAN GALEA CRAFT BEERS

Galea Grand Cru: Fris & fruitig licht troebel blond bier van hoge gisting. Dit is ons eerste bier in het vaste Galea gamma. Een tripel-achtige van 9,5%. We schenken deze op het festival van het vat.

Galea Festa: Funky 4 granen blond bier van hoge gisting, met tarwe, gerst, rogge en boekweit. Gehopt met een fruitige Amerikaanse hop, die toetsen geeft van Pompelmoes en abrikoos. De Boekweit zorgt voor een funky licht zurige toets die mooi samen gaat met de pompelmoes die vrijkomt van de hop. Dit bier is 5,0% en gaan we ook schenken van het vat.

Galea Grand Cru BRUT: Dit is ons champagne bier, gelimiteerde oplage van 1150 flessen. We lieten onze Grand Cru 2 maanden rijpen op champagne gist, waarna we deze volgens de traditionele methode hebben ontgist en geklaard. Het resultaat is een drogere versie van de Grand Cru met een fijne pareling zoals u gewoon bent van een Champagne. Deze schenken we uiteraard van de fles (75cl) (9,5%).

The Black Pope: Russian Imperial Stout met HueHuetenango koffie. Dit pikzwart bier heeft een mooi gebrande smaak met toetsen van chocola en koffie van de mout. Door het bier 3 weken te lageren op 3kg vers gebrande koffiebonen uit Guatemala krijgt het zijn sterke koffiegeur en smaak. Deze schenken we op kamertemperatuur van de fles, voor nog een intenser aroma van het bier 10,5%

Positievke: Dit amberkleurig bier wordt half februari gelanceerd. Het is een samenwerking tussen Galea Craft Beers en Making Art In New Energy (kunstenares Martine uit Brasschaat). Het is een bier met een verhaal. Het recept is ontwikkeld naar het werk van Martine. Het is een amberkleurig bier van hoge gisting 6,5% met een heel kruidige smaak. We maakten gebruik van honingmout, omdat Martine schildert met Bijenwas. We gebruikten duizendblad omdat dit kruid een helende werking heeft, we dryhopten met mosaic (want mozaïek is een kunstwerk), tenslotte voegden we mate toe wat een opwekkend effect heeft. Vandaar ook de naam Positievke. Om de mensen een positieve vibe te geven voor 2019.

 

WAAROM DEZE SELECTIE?

Ons vast gamma brengen we mee van het vat, omdat deze heel het jaar door verkrijgbaar zijn. De andere 3 zijn momenteel onze gelimiteerde bieren elk met een eigen verhaal.

 

ONTDEK OP MEUG!

Galea Festa, vele denken dat het een pils is door het lage alcohol percentage. Maar in feite is het een lager alcoholisch blond bier van hoge gisting met heel veel smaak.

Galea Craft Beers in beeld

Grand cru