Tastingfestival | Kanpai

Kanpai! de Japanse term voor cheers is vaak het startschot voor een fantastische avond onder vrienden, familie of collega’s, waarbij een mooie fles sake niet kan ontbreken. Met Kanpai willen wij dit gevoel van gezelligheid recreëren, en ons aanbod van kwaliteitssake en andere Japanse dranken staat hier garant voor.

Sake is wereldwijd aan een steile opmars bezig. De zachte, elegante smaak en het unieke karakter ervan spreken niet enkel liefhebbers van de Japanse gastronomie en cultuur aan, en in grootsteden zoals Parijs, London of New York is sake niet meer weg te denken uit toprestaurants. Maak kennis met artisanale brouwerijen, eeuwenoude tradities en een waaier aan unieke en verrassende stijlen.

Sake wordt terecht geroemd voor zijn verfijning en gastronomische veelzijdigheid, maar Japan heeft op het gebied van artisanale dranken meer te bieden. Als eerste in België commercialiseert Kanpai naast sake ook Japanse likeuren en distillaten.

kanpai_logo_400x400

Kanpai

Heerweg 13, 3640 Kinrooi

https://kanpai.eu

Beleef de smaak van Kanpai

DE SELECTIE VAN KANPAI

Kanpai heeft meer dan 50 verschillende referenties in zijn gamma met een specifieke focus op vaak eeuwenoude brouwerijen en producenten met liefde en respect voor hun product.

Naast het grootste aanbod sake op de Belgische markt bieden we ook een unieke selectie Japanse distillaten aan. Shochu, een Japans distillaat op basis van zoete aardappel of graan speelt in dit verhaal de hoofdrol, maar we bieden eveneens de ‘spirits van de eilanden’ aan, een selectie rum, gin, en awamori.

Tenslotte hebben we ook een selectie van fruitlikeuren op basis van typisch Japanse vruchten zoals yuzu (citrus), ume (Japanse pruimen) en Mikan (appelsien).

 

WAAROM DEZE SELECTIE?

Het is de missie van Kanpai om België kennis te laten maken met de fascinerende wereld van Japanse dranken. De line-up gaat daarom breed, zodat je de kans krijgt om op een open wijze te ontdekken hoe complex en uniek sake nu eigenlijk is. De rode draad in ons verhaal is steeds de focus op kwaliteit, wat we natuurlijk hebben doorgetrokken in de geselecteerde spirits.

 

ONTDEK OP MEUG!

Geen eenvoudige keuze! Op dit moment is Yuki no Bosha’s Junmai Ginjo onze favoriet: delicaat met fruitige en kruidige nuances, zacht en puur. Het ontdekken waard!

Kanpai in beeld

DSC_1841_01
IMG_0246-1