Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten S2#12 Chris Lauriers

Van Dyck & Van Dyck maken vandaag een verre verplaatsing, maar eentje die zeker zal lonen. We bezoeken immers Chris Lauriers in Halle, bij Brussel. Chris is een van die mensen die al van in begin op ons lijstje stond om een aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast mee op te nemen en eindelijk is het zo ver!

Chris is de GVR van de Belgische whiskywereld, maar staat er op dat hij eigenlijk vooral een bon vivant is die van alle lekkere dranken kan genieten. Hij hoort dus helemaal thuis in onze podcast over smaak in alle (vloeibare) vormen!

Chris is bij vele whiskyliefhebbers bekend als het Belgische gezicht van de Scotch Malt Whisky Society. De SMWS is niet zomaar een whiskyclub. Ten eerste werd ze opgericht in het geboortejaar van Yannick en ten tweede is het een internationale club met branches in maar liefst 28 verschillende landen. Elk jaar brengt de SMWS nieuwe bottelingen op de markt op een heel creatieve manier. Chris staat ook bekend als een van ’s lands grootste Bunnahabhain-fans, als verklapt Chris ons in de podcast ook nog zijn andere favoriete distilleries!

Met dank aan:
Blue Wave Theory (intromuziek)