Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten S2#11 Shilton Almeida

Opnieuw on the road! En ditmaal enkel Jeroen. Onze Meugman ontvangt Shilton Almeida, een bekend gezicht uit de internationale whiskywereld. Internationaal, dus ja, weer een Engelstalige aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast.

Shilton werd geboren in India, verhuisde enkele jaren geleden naar het Verenigd Koninkrijk en werkt voor een Israelische distileerderij. On the road zijn, is dus niet vreemd aan Shilton. Jeroen trof Shilton in een hotel in Gent, ook een beetje on the road dus, daarom werd deze podcast opgenomen in een publieke ruimte en met onze mobiele kit. Een beetje geroezemoes op de achtergrond hoort daar helaas bij, maar het is zeker de moeite om de podcast te beluisteren. Zeker voor de whiskyliefhebbers, maar ook voor iedereen die whisky nog moet ontdekken.

In deze aflevering praat Shilton over zijn leven on the road en het pad dat hij tot hiertoe bewandelde in de whiskyindustrie. Hij koos bewust om niet de platgetreden paden te betreden, maar voor de rock ’n roll van mindere bekende merken die aan de weg moeten timmeren. Vroeger deed het hij dat voor het Indiase merk Paul John, tegenwoordig voor het Israelische Milk & Honey.

Milk & Honey heeft intussen, wellicht mede dankzij Shilton, een trouwe schare fans opgebouwd in België. Onder meer Dominique Verstappen, die in S2 Aflevering 8 nog te gast was in onze podcast. Dominique bracht met zijn Klubb23 recent een high proof whisky van M&H uit met de naam ‘De Shilton’. Een eerbetoon aan de bebaarde brand ambassador van het merk.

Met dank aan:
Blue Wave Theory (intromuziek)