Bier met een verhaal

Iedereen kent de smaak van bier. Van het pilsje op het festival, van het lokale, net iets sterkere abdijbier dat volgens je oma goed is voor de gezondheid en van dat zoete fruitbier waar je mond meteen van plakt. Daar stopt het bij de meesten wel ongeveer. Maar dat is maar een heel klein stukje van de moderne bierwereld.

Maar ken jij ook de verhalen achter die bieren? Waarom noemen we een tripel een tripel? Verdient een stout echt straf? En komt die IPA echt uit India? Of misschien wil je gewoon weten waarom die brouwer precies dat bier is gaan maken? Of waarom wij bij Meug gueuzebieren ook wel eens de champagne van het noorden noemen?

Dan is deze introductietasting ideaal. Je krijgt niet de standaard voorgekauwde info te horen, maar we vertellen je op een ontspannen manier een aantal verhalen over de bieren die we proeven. En we creëren ook een nieuw verhaal, want elk proefmoment is uniek. Samen met de deelnemers ontdekken we de bieren elke keer opnieuw en leert iedereen iets bij over de bieren die hij of zij lekker vindt, op een aangename manier. Dat doen we uiteraard met het nodige gevoel voor humor en in groep – niks zo leuk als samen over smaken discussiëren.

Kort gezegd:

Voor deze degustatie selecteren we telkens zes interessante bieren die we laten proeven; dit zijn flessen die de Meug-test doorstaan en die je niet zomaar in de supermarkt vindt. Wil je de selectie van de bieren samen met ons op maat aanpassen, of wil je net iets exclusiever gaan? Dat kan – informeer dan naar de mogelijkheden. De tasting kan doorgaan op een locatie van jouw keuze, en we brengen alles mee wat nodig is.

Twee formules:

Bier met een Verhaal is een begeleide degustatie van twee uur, voor groepen tot maximaal 40 personen. Ook grotere groepen kunnen we kennis laten maken met dit thema, in de vorm van een receptietasting.

Uiteraard kunnen we samen met jou je volledige ervaring op maat aanpassen: korter, langer, exclusiever, met een bepaald thema,… alles kan.

Groepstasting: vanaf €35 / p.p.obv aantal deelnemers | Receptietasting: vanaf €20 / p.p. (excl. BTW)

Groepstasting: max. 40 personen | Receptietasting: vanaf 40 personen

Locatie: in overleg te bepalen

Doorlopend te boeken

Meug-sfeerbeeld-bier

Boek een tasting

We nemen binnen twee werkdagen contact met jou op en bespreken zo verder de mogelijkheden en de boeking!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Geef meer informatie over de locatie waar je de tasting wenst te organiseren. (Adres, verdieping, capaciteit, ...)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.