OLLUYNNIGHT

over alles wat mis is in de bierwereld

8/5/2024 (20u)

De dag voor Hemelvaart wordt vanaf heden Olluyn-night. Net zoals de Schotten Burns-night en de Nederlanders Prinsjesdag hebben, is er nood aan een nieuwe Belgische nationale feestdag. Natuurlijk moet die feestdag in het teken staan van onze nationale drank: bier. Wij Belgen pretenderen er alles over te weten, maar is dat wel zo? Tijd om op zoek te gaan naar de waarheid!

Wie beter om als master of ceremonies op te treden dan Jo Olluyn. U kent hem misschien van zijn tweede favoriete bezigheid: online biermythes ontkrachten door middel van teksten met literaire allure, altijd streng, altijd rechtvaardig, altijd met de juiste dosis humor. Precies daarom halen we hem voor deze nieuwe nationale feestdag een avond van de ketting: om u in levende lijve verhalen te vertellen over bier die wel waar zijn, om zijn passie te delen en om aan, jawel lieve mensen, aan BIEREDUCATIE te doen (oei, excuses als dat woord u terugbrengt naar uw tijd op de kostschool bij zuster Gabriëla(°)).

We proeven 6 bieren waar volgens Jo nog te veel misvattingen over bestaan en setten nu eens eindelijk die record straight, alle voetnoten nog aan toe! Bereid je voor op een wilde rit, gelukkig begeleid door lekkers in je glas en een sympathieke gastheer. En wees gerust, na afloop brengen we Jo veilig terug naar zijn warme cocon om terug een jaartje in eigen nat te sudderen voor de volgende Olluyn-night.

U wordt welkom geheten met een bier van het huis (dank u, Cabardouche), om vervolgens nog 6 proefglaasjes te krijgen.

(°) Gelijkenissen met werkelijk bestaande zusters, genaamd Gabriëla of niet, zijn volledig intentioneel

DEELNAME Olluynnight
€ 30,00
8/5 - 20.00u

Live Tasting

€30 p.p.