Tastingfestival | Whisky van België

Whisky van België werd opgestart op 1 februari 2019 met twee doelstellingen. Een boek uitgeven met als thema Whisky van België en promotie voeren voor de Belgische whisky’s op alle mogelijke manieren, zoals organiseren van tastings, aanwezigheid op events zoals MEUG, busreizen naar de Belgische distilleries, enz …

logo_whisky_van_Belgie

Whisky van België

Heerle 16, 2275 Poederee

@whiskyvanbelgie

Beleef de smaak van Whisky van België

DE SELECTIE VAN WHISKY VAN BELGIË

België heeft momenteel 11 actieve whisky producenten waarvan er momenteel 10 actief whisky op de markt brengen. We zullen proberen om whisky’s mee te brengen alle 10 de actieve producenten. De whisky’s die we zullen meebrengen zijn de whisky’s van Belgian Owl – de whisky’s van Gouden Carolus – de Lambertus whisky’s van Radermacher – de Rye whisky van Distillerie de Biercée – de San Graal whisky van De Graal – de Graanwhisky van Braeckman – de Skot’tisch en August 17th whisky’s van Wavedistil – de Wild Weasle whisky’s van Wilderen en de whisky Kempisch vuur van brouwerij Pirlot. Mogelijk hebben we ook de Goldlys whisky’s bij van Filliers, maar dat is nog niet zeker.

 

WAAROM DEZE SELECTIE?

Deze selectie werd gemaakt omdat Whisky van België zich enkel en alleen richt op Belgische whisky.

 

ONTDEK OP MEUG!

Das een moeilijke, want er zitten echte pareltjes tussen. Ik zou zeker de Rye whisky van Distillerie de Biercée aanraden en de August 17th van Wavedistil. Het zijn de underdogs in whiskywereld in België, maar ze maken lekkere whisky en verdienen die extra aandacht.

Whisky van België in beeld

whisky_van_belgie_patrick
whisky_van_belgie_may