Beerlovers Bar – Antwerpen

Ben Floren serveert bier met kennis én passie!
Beerlovers Bar 12 wisseltaps

24 juni 2016. Die datum zegt je misschien niet veel, maar het was voor Antwerpse bierliefhebber Ben Floren misschien wel de belangrijkste uit zijn leven. Op die dag ging zijn grote droom in vervulling, want hij opende toen zijn eigen craft beer bar. De Beerlovers Bar was geboren.

Ben werkte in zijn studententijd al in cafés (in Hoogstraten) en tapte al een aantal jaren mee in Café Mombasa op het Moorkensplein in Borgerhout. Daar werkte hij mee aan de creatie van een boeiende bierkaart en werd hij snel een graaggeziene barman, die opviel door zijn enorme bierkennis. Bier was de laatste jaren van een interesse uitgegroeid tot een regelrechte passie. De tastings die hij samen met de kompanen van de Beerlovers-club organiseerde waren bijwijlen legendarisch in hun originaliteit. De droom van een eigen bar waar alleen maar de bieren van de hoogste kwaliteit uit de hele wereld konden gedeeld worden met gelijkgezinde bierliefhebbers kreeg Ben in de ban.

Heel wat maanden kropen in het zoeken naar het geschikte pand, de inrichting en de samenstelling van de bierkaart. Goeie contacten in de brouwerswereld helpen natuurlijk. Het feit dat Ben elke dag meer een autoriteit binnen de bierwereld werd, kon uiteraard geen kwaad. En toen werd de knoop doorgehakt, de job in de IT-sector werd opgegeven en alles kwam in een stroomversnelling.

Vlak voor de zomer van 2016, tijdens het EK voetbal, zwaaiden de deuren van de bar voor het eerst open. En de menigte zag dat het goed was. Een modern interieur met opvallende toog, een coole en eclectische muziekkeuze (op vinyl!) en op zonnige dagen buiten gezellige biertafels met banken. Twaalf taps waarvan er 11 voortdurend wisselen (eentje is voorbehouden voor huispils 13), meer dan 150 craft beers op fles waarvan de selectie ook voortdurend aangevuld wordt en nog een uitgebreide selectie van Belgische vintage bieren staan er op de kaart. Vul dat aan met een paar zeer goed gekozen huiswijnen, een reeks interessante spirits en de betere originele frisdranken en je hebt een ontdekkingsbar waar je gegarandeerd iets nieuws kan proeven.

Maar de grootste troef van de Beerlovers Bar zijn de mensen. Ben is onovertroffen qua bierkennis, maar zijn personeel is ook niet van de poes. Vraag aan eender wie achter de toog een suggestie op maat, en ze zullen je verrassen met hun selectie en de uitleg bij elk bier dat ze voorstellen. Meer dan die kennis druipt vooral de passie voor bier er bij elk van hen af. Hier staan geen ordinaire tappers. Hier staan bierliefhebbers met respect voor hun product die er alles aan zullen doen om jou een perfecte ervaring te geven. Beerlovers, quoi.

Extra informatie

Beerlovers Bar – Rotterdamstraat 105 – 2060 Antwerpen (De Coninckplein)

Dagelijks open vanaf 15.00u, gesloten op dinsdag

 

 

Beerlovers Bar gebruikt Teku-glazen

Contact