Bierfestival BOREFTS

BOREFTS festivalgangers

Meug kijkt graag over de grens als er iets leuks te doen is. En als je een bierliefhebber bent, zijn er niet veel leukere festivals te vinden dan BOREFTS in Bodegraven bij Utrecht, op 22 en 23 september.

We horen al wat licht gemor opstijgen: een bierfestival in Nederland? Jazeker! In Nederland wordt al jaren op topniveau gebrouwen door de vele kleine (en inmiddels soms zelfs grote) craft-brouwerijen. Brouwerij De Molen is een van de echte toppers wereldwijd. In 2004 startte de brouwerij in de oude molen De Arkduif, en al snel veroverde ze de harten van bierliefhebbers overal ter wereld met hun compromisloze bieren en zin voor experiment. Hun etiketten zijn ook heel herkenbaar op het schap in de winkel, en hun soms grappige namen (Bommen En Granaten, Bloed, Zweet en Tranen,…) verleiden je snel. Maar laat je niet misleiden: hun bier nemen ze zeer serieus en is van de hoogste kwaliteit.

BOREFTS Bier De Molen
BOREFTS event Bier De Molen

In en rond de brouwerij wordt al voor de 9de keer het internationale bierfestival BOREFTS georganiseerd. Brouwers van over de hele wereld met dezelfde filosofie (Kwaliteit bovenaan) worden uitgenodigd om hier hun nieuwste en spannendste bieren te laten proeven. Het festival kreeg al snel een even goeie naam als de brouwerij, en is een van die events die elke bierliefhebber al maanden op voorhand in zijn agenda zet. Hier moet je bij geweest zijn!

Dit jaar is de line-up van aanwezige brouwers alweer een pareltje, met o.a. Tommie Sjef Wild Ales (NL), Narke Kulturbryggeri (ZW) en Hair of the Dog (USA). De setting is ook supergezellig in het kleine dorpje Bodegraven, tussen de velden.

Wil je BOREFTS bezoeken? Boek dan zeker op voorhand je ticket – er zijn er maar 3500 beschikbaar, en die zijn vaak op voorhand allemaal uitverkocht. Hier vind je alle info over het festival en de brouwerij!

BOREFTS duurt 2 dagen, maar als je maar niet genoeg kan krijgen van al die mooie bieren (en laat ons eerlijk zijn, geldt dat niet voor iedereen?), dan kan je op zondag nog op BAF terecht, het BOREFTS After Festival. De Kaapse Brouwers in Rotterdam nodigen je dan uit om de top van de Nederlandse brouwers te ontmoeten, en hun bieren te proeven. Met zicht op de skyline van Rotterdam, vanop de kade van de Rijnhaven.

Wist je trouwens dat Meug tijdens zijn tastings vaak bieren van De Molen in de line-up opneemt?

Bijvoorbeeld in deze: