Cakes & Ales | Sorbet met Dolç de Lluna

Hoi en welkom bij Cakes & Ales! Deze rubriek is in samenwerking met Madame Brûlée, een online chef die gek is op alles zoet. Madame Brûlée voorziet één keer per maand een dessert/sweet treat op basis van (alcoholische) dranken.

Kerstmis staat voor de deur en dan ga ik graag voluit met bijzondere desserts. Dit jaar serveer ik een meloensorbet met Dolç de Lluna, een smakelijke dessertwijn verzorgd door ad invinitum. Misschien een uitdagende combinatie, maar zeker het proberen waard!

Ingrediënten

Recept

Sorbet
500gr | meloen
115gr | kristalsuiker
115ml | water
1 | citroen
200ml | Dolç de Lluna

1. Snij de meloen in stukjes en voeg toe aan een kookpan, samen met het water en de kristalsuiker. Rasp de citroen over de kookpan en meng kort. Laat het mengsel sudderen op middelhoog vuur tot de meloen zacht is.

2. Laat het mengsel een beetje afkoelen en mix vervolgens in een blender. Voeg de wijn en het sap van de citroen toe en mix kort. Giet vervolgens in een luchtdichte doos en laat minstens 5 uur in de koelkast afkoelen.

3. Wanneer het sorbetmengsel helemaal is afgekoeld, draai tot een zachte sorbet in een ijsmachine, afhankelijk van de instructies draai je dit wat langer of korter – ik heb dit 30 min laten draaien. Verplaats vervolgens in een driepvriesveilige doos en laat het 4 tot 8 uur verder opstijven.