Kavalan tasting – Whisky uit Taiwan!

Kavalan solist

Meug nodigt je uit voor een speciale tasting! We laten je kennis maken met Kavalan, whisky uit Taiwan. Uit Taiwan? Jazeker, kwalitatieve single malt whisky uit het Verre Oosten komt niet alleen uit Japan! Ontdek samen met ons 6 mooie flessen van Kavalan, in de gezellige setting van Aspen Bocadero!

Kavalan distillery4

Kavalan distillery kwam pas in 2005 binnen in de whiskywereld, maar veroverde meteen stormenderhand de harten van liefhebbers overal. De grote doorbraak en erkenning kwam er toen ze vanaf 2012 in allerlei whiskycompetities overal ter wereld eerste prijzen begonnen weg te kapen met hun vaak zeer eigenzinnige whisky’s.

De whisky’s van Kavalan zijn zeer uiteenlopend; van crowdpleasers die iedereen lekker vindt tot zeer expressieve single casks. Ze experimenteren graag met allerlei verschillende wijn- en sherryvaten. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid is er heel veel angel’s share, waardoor de whisky’s zelf doorgaans erg jong zijn. Het is des te verbazender dat ze al dergelijke smaakconcentraties ontwikkelen op jeugdige leeftijd! Blind zou je ze vaak een pak ouder schatten.

Tasting met hapje:

Meug-man Jeroen Van Dyck serveert tijdens deze tasting maar liefst 6 verschillende Kavalan-bottelingen, van enkele flessen uit de basisreeks tot een prachtige Solist-botteling. De Solist-reeks bestaat uit de Single Cask bottelingen die Kavalan uitbracht. In dit geval openen we de botteling die The Nectar uitkoos voor zijn 10de verjaardag en die enkel op de Belgische markt verkrijgbaar is. Een sherry-bom if ever you saw one!

Na afloop is er voor elke deelnemer nog een lekker hapje voorzien, bereid door de keuken van Aspen Bocadero (de gezelligste winterbar van ’t Stad!).

Zes verrassende whisky’s en een mooi hapje voor 20€, we dagen u uit een betere eindejaarsdeal te vinden.

Wie wil, kan de geproefde flessen ook ter plaatse aankopen met een mooie Kerstkorting; Ideaal dus voor last-minute cadeautjes!

Kavalan distillery3
Kavalan distillery2

Praktisch + Tickets reserveren

KAVALAN whisky ontdekkingstocht – Aspen Bocadero

  • Woensdag 20 december 2017 – 20.00u
  • Aspen Bocadero, Waagnatie (Rijnkaai 150, Antwerpen)
  • 20€
  • Reserveren: HIER!