Cakes & Ales | Mangoreepjes met Jungle Joy van Brussels Beer Project

Hoi en welkom bij Cakes & Ales! Deze rubriek is in samenwerking met Madame Brûlée, een online chef die gek is op alles zoet. Madame Brûlée voorziet één keer per maand een dessert/sweet treat op basis van (alcoholische) dranken.

Do you know where you are? You’re in the jungle baby! Woorden van Guns N’ Roses die menig man bekend in de oren klinkt. Vandaag trekken we dan ook naar het oerwoud met Jungle Joy van Brussels Beer Project! Een fruitig bier op basis van mango en passievrucht. Ik presenteer: Mangoreepjes! Iemand die Axl Rose misschien een stukje wil opsturen?

brussels-beer-project-jungle-joy--capture-d-ecran-2017-11-10-a-095819

Ingrediënten

Recept

Bodem
250gr | bloem
100gr | poedersuiker
180gr | zachte boter
Snufje zout

Mangocrème
3 | eieren
300gr | kristalsuiker
30gr | bloem
2el | maïzena
Puree van een halve mango
60ml | Jungle Joy van Brussels Beer Project

1. Mix de ingrediënten voor de bodem tot een deegbal in een foodprocessor of met de hand. Verspreid het deeg gelijk in een baklik met wat bakpapier en bak goudbruin (20-25min) in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat daarna helemaal afkoelen.

2. Voor de mangocrème, klop de eieren met de suiker, bloem en maïzena zeer luchtig. 

3. Pureer een halve mango en voeg toe aan het beslag. Giet het bier erbij en mix tot een geheel.

4. Giet het beslag over de afgekoelde bodem en bak 60-90min in de voorverwarmde oven van 175°C. Zorg voor een goudbruine korst en dat de crème mooi stevig is. Laat helemaal afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. 

5. Bestrooi met poedersuiker, snij in reepjes en serveer! Bewaar in de koelkast. Smakelijk!