Peter Doomen – de Bubbelgek

Peter Doomen is zot van champagne. Sinds 2013 mag hij zich ook ambassadeur noemen van het parelende koningsdrankje. Hij schrijft een blog over alles wat schuimwijn is (Bubbelgek.com) en heeft ook al een paar boeken uitgebracht over deze drank, o.a. ‘200 Champagneadresjes’. Kortom, een Mens met Smaak, die we je graag van een andere kant leren kennen!

Even voorstellen…

Peter Doomen Champagne

Leeftijd: 44
Kijkt graag naar mooie foto’s
Luistert graag naar klassieke muziek en heavy metal
Leest graag alle soorten non-fictie, van wijn tot wiskunde
Meest markante bezigheid: dagen achter elkaar honderden champagnes proeven tot het écht niet leuk meer is… en dan op karakter verder gaan.
Levensmotto: Er is thuis altijd een fles champagne in de koelkast om iets te vieren. Het enige dat ik elke dag te vieren heb, is dat ik een fles champagne in de koelkast heb.

Smakelijke vragen

Wat was je eerste herinnering aan smaak?

De geur van mijn slaapkamer toen ik drie was… een mengeling van rozen, provençaalse kruiden en amandel. Helemaal jaren ’70.

Welke smaak heb je leren appreciëren?

De oxidatieve, fruitige smaak van een gerijpte comtékaas, maar dan degene die je ontmoet in een oude fles champagne.

Wat was je meest ultieme smaakbeleving ooit?

Elke smaak die mij overmeestert, blijft hangen. Bijvoorbeeld een Dom Pérignon uit de jaren ’60, van de tweede plénitude, vooral in het gezelschap van mijn collega’s Ambassadeur du Champagne. Dat was een memorabel moment.

Van welke smaak word je elke keer blij?

De speelse, lichtvoetige, fruitige, maar ook rijke en gistige geur van een mooie champagne.

Wat lust je echt niet?

Goedkope salami.

Wat moet iedereen ooit geproefd hebben?

De verse garnaalkroketten die mijn grootmoeder maakte. Helaas is ze al jaren overleden en resten er bij mijn weten geen garnaalkroketten van haar hand meer.

Wie is voor jou de ultieme mens met smaak met wie je eens iets wil gaan drinken?

Idolatrie is mij vreemd, maar ik zou wel eens een avond op stap willen met Essi Avellan, misschien wel de beste champagneproever van de planeet.

Wat is de laatste smaak die je ooit wil proeven?

Iets verrassend waar ik van hou, maar dat ik mijn voorbije leven nog niet geproefd heb. Diversiteit is de peper van het leven!