BLIND TASTING CLUB

4 Tastings in Antwerpen

 

Deze zomer gaan we met Meug even een diepe duik maken in de wereld van het blind proeven.

We geloven er sterk in dat blind proeven de allerbeste manier is om een drank te ervaren – met zo weinig mogelijk informatie over wat er in je glas zit, krijgt het drankje een extra dimensie. Puurder kan iets niet tot je smaakpapillen geraken.

Bovenal is blind proeven ook gewoon heel veel fun: je kan naar hartenlust discussiëren met je tafelgenoten over wat er nu eigenlijk in je glas zit, en misschien verbaas je jezelf wel over die ene distilleerderij die je nu toch blijkt te smaken!

Daarom doe we twee dingen tijdens deze tastings:

Evalueren: elke whisky wordt gescoord, van tasting notes voorzien en beoordeeld volgens ons eigen Meug-systeem. Zo krijgen we van elke whisky een duidelijke profiel (opgesteld door de aanwezigen, blind geproefd zonder meer context). Nadien bespreken we de whisky’s uiteraard nog even in detail samen.

QUIZ: elke aanwezige mag uiteraard ook mee gokken wat er precies in zijn of haar glas zit, hoe oud het is en welke ABV het heeft. We zorgen voor een toffe prijs voor de aanwezige die het beste raadt/gokt/inschat wat er in de glazen zat!

We plannen meteen een klein reeksje tastings, telkens rond een bepaald thema:

10/7 – SCOT OR NOT?

Zit er een Schotse whisky in je glas of niet? Proef je het wanneer een whisky elders gemaakt werd?

24/7 – INDIE OR DIE?

Werd de whisky in je glas door een onafhankelijke bottelaar gebotteld, of is het een officiële botteling van de distilleerderij?

31/7 – OLDER THAN MY BOY?

Mijn jongste zoon is 9. Is de whisky in je glas ouder of jonger dan 9 jaar? Hoe belangrijk is leeftijd?

21/8 – SINGLE OR READY TO MINGLE?

Proef je een single malt, of is het iets anders? En zo ja, herken je wat het precies is?

 

In elke sessie proeven we 6 drams, na een welkomstdram. We bieden elke aanwezige ook een biertje aan van het huis. Maak je geen zorgen, de drempel om deel te nemen is erg laag – zoals je zal merken is blind proeven voor iedereen, ook doorwinterde proevers, erg moeilijk. Het gaat dan ook niet zozeer om wie het beste is in herkennen (dat is een leuk bijkomstig spelletje) maar om de ervaring van het blind proeven zelf en het leren kennen van je eigen voorkeuren en soms je eigen vooroordelen. Dus: iedereen kan deelnemen, we beloven je sowieso een tasting met 6 toffe whisky’s als minimum!

Deelnemen kost 35 euro en het aantal plekjes per sessie is beperkt.

Locatie: Taproom Bieren Cabardouche, Engelselei 254, 2140 Borgerhout

Startuur: telkens 20.00u, deuren open vanaf 19.30u

24/7 - INDIE OR DIE?
€ 35,00
31/7 - OLDER THAN MY BOY?
€ 35,00
21/8 - SINGLE OR READY TO MINGLE?
€ 35,00
Totaal


10/7 - 24/7 - 31/7 - 21/8

Live Tasting

35€ / 125€ voor 4 tastings