#Rozepalet – lekkere zomerse avonden!

ROZEPALET

Omdat we deze zomer niet graag niks doen, organiseren we een reeks kleine, gezellige tastingevents in Schilde. Zodra u inschrijft, krijgt u het adres van de locatie.

#Rozepalet biedt u een avond in kleine groep (max. 20 personen) met telkens lekkers in uw glas en een bijpassend lekker hapje om te eten. #Rozepalet zal niet altijd een klassieke tasting zijn, meer een gezellig samenzijn met lekkere dranken en hapjes met een beetje uitleg, maar interactie met elkaar is cruciaal. U heeft dus liefst geen angst voor vreemde mensen.

De huisregels van #Rozepalet zijn:

  • Wees lief voor iedereen en je omgeving
  • #Rozepalet gaat door in open lucht – bij regenweer voorzien we een overdekte tent
  • Na de tasting kan je nog blijven napraten – iets meebrengen om te delen met de andere aanwezigen is altijd fijn. Zoniet zullen drankjes voorzien zijn tegen een vrije bijdrage.
  • Teken bij aankomst de #Rozepalet om te bewijzen dat je er bij was!
  • Deel het adres van #Rozepalet niet publiek
  • Hou het veilig voor en na – we raden aan een bob of bobette te voorzien
  • Wees lief voor iedereen en je omgeving

De huisregels niet naleven kan leiden tot uitsluiting van deelname aan verdere #Rozepaletavonden.

De agenda van #Rozepalet voor 2023:
6/7 – Hot ’n Swetty – tequila/mezcal/hot sauce – 19.30u
Om de zomer af te trappen, zoekn we alvast Mexicaanse sferen op. Timon Salomez komt langs met 3 tequila’s van Fortaleza en 3 mezcals van The Lost Explorer. Naast hem vind je Mathieu Van den Briel van SWET hot sauces uit Brussel, die je 6 sausen laat proeven. We sluiten af met een bord home-made chili con carne. Wie met een sombrero komt krijgt een gratis bier van ons om het hoofd koel te houden!
13/7 – Bottleneck-wijntasting (Oost-Europa) – 19.30u
Lander Van Hoye is al van in het begin een Meug-vriend. Met Bottleneck is hij intussen een referentie in de wijnwereld, en importeert en verdeelt hij absolute topwijnen uit onder andere Slovenië en Bulgarije. Op deze tasting proeven we er een 8-tal, en voorzien we ook een paar toffe hapjes daarbij/daarna.
22/7 – Oesters en Whisky – 19.30u
Op de planning staat een whiskytasting met een 6-tal whisky’s, waaronder Glen Spey 14yo (Watt Whisky), Caol Ila 9yo ‘Kraftwerk’ (Thompson Brothers), Talisker 10yo en nog enkele anderen. En een cognac want YOLO.  Elke deelnemer krijgt ook 8 Zeeuwse oesters (gekraakt) om te pairen met de verschillende whisky’s, en een toffe verstuiver van Rock Oyster (met Rock Island whisky er in!).  Tijd om de zilte kant van whisky eens te verkennen dus!
27/7 – NEW ZEALAND NIGHT (Scapegrace gin & whisky + pulled lamb) – 19.30u
Scapegrace uit Nieuw Zeeland heeft intussen 6 verschillende single malt whisky’s gemaakt, dus moeten we die allemaal proeven. Vooraf krijg je nog een toffe gin & tonic van hetzelfde huis als aperitief en we voorzien lekkere broodjes met pulled lamb en muntsaus als hapje. Voor verhalen over Nieuw-Zeeland zorgt rasechte KIWI Symon Piddington, whiskyliefhebber en all-round toffe peer.
 11/8 – NegroniNight with Mr. Negroni Himself – 19.30u
Yannick Van Dyck heeft, ondanks zijn perfecte achternaam, er toch voor gekozen om door het leven te gaan als Mr. Negroni. Er zijn niet veel mensen in België die de kunst van deze fantastische cocktail zo perfect beheersen als hij. Vanavond maakt hij voor u 4 verschillende versies en kan u ze (in proefhoeveelheden) zelf uittesten! We zorgen voor een aangepast hapje bij elke negroni, uiteraard!
26/8 – From Dawn Till Dusk Bier & Kaas-pairing – 19.30u
Kobe Verbelen is een speciale mens. Hij is de cafébaas van biercafé Café Manger in Mortsel en de drijvende kracht achter Kobecraft waarmee hij allerlei bierproeverijen begeleidt. We ontmoetten hem op een wel zeer gezellige avond in de Antwerpse speakeasy 1833 en nog geen week later stonden we samen op een podium op het Nerdland-festival te praten over bier- en foodpairing. Kobe heeft daar namelijk een heel eigen systeem voor bedacht. Dat leek ons ook wel iets om eens op een #rozepalet te doen, et voila! Op 26/8 proeven we samen 6 bieren en 6 kazen van het gerenommeerde Van Tricht, specifiek geselecteerd om een meerwaarde te geven in combinatie met het bier. Titel: From Dawn Till Dusk, want elk kind moet een naam hebben! Een waardige afsluiter van een eerste rozepalettenseizoen!

Reserveren (let op: beperkte plaatsen!):Totaal


Zomer 2023 - telkens 19.30u

Live events

verschillende prijzen

ROZEPALET