Bierfestival Modeste

Modeste toog

Bierfestival Modeste is intussen aan zijn 7de editie toe. Op zeven jaar tijd heeft het stadsfestival de harten van menig bierliefhebber veroverd. Dat is niet moeilijk te begrijpen; de combinatie van een mooie keuze bieren van kleine brouwers en de unieke locatie op de terreinen van Brouwerij De Koninck maakt dat het altijd geweldig gezellig is tijdens Modeste.

De organisatie is in handen van het Antwerps BierCollege, een eminent gezelschap van bierliefhebbers die het uitdragen van de biercultuur hoog in het vaandel voeren. Met Modeste als vlaggenschip varen ze een mooie koers om ook minder toegankelijke of bekende bieren bekend te maken bij een breed publiek.

Ook dit jaar vind je op het festival weer een mooie selectie van kleine en grotere brouwers. Een kleine greep daaruit met onze meug: De Dochter van de Korenaar, Het Nest, De Leite, d’Oude Maalderij, Het Verzet, Brussels Beer Project… en nog een hele reeks anderen.

Modeste Logo
Modeste

Modeste is natuurlijk niet zomaar een naam. Het festival ontleent zijn naam aan Modeste Van den Bogaert. die man kwam na WOII in brouwerij De Koninck terecht. Hij had zijn vader jong verloren. Meer dan 50 jaar lang zou hij de brouwerij leiden en drukte zo een belangrijke stempel op de Antwerpse biergeschiedenis.

Kom dus dit weekend klinken op de gezondheid van Modeste, en geniet samen met al die andere bierliefhebbers van het beste wat de Belgische bierwereld te bieden heeft.

Je kan dit weekend niet, maar wil wel eens een bierproeverij organiseren? Dat kan via Meug! Bijvoorbeeld met deze basisdegustatie: