Bier en de Groote Oorlog

Wat hebben de Groote Oorlog en bier gemeen? De Belgische biercultuur is dan wel tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen (en meer dan terecht), maar de laatste tientallen jaren wordt er over de hele wereld heel veel heel interessant bier gebrouwen. Er wordt overal geëxperimenteerd met smaken, stijlen en manieren van brouwen. En al die stijlen, smaken en experimenten leiden soms tot hoogoplopende discussies in de bierwereld.

In deze tasting proeven we een reeks bieren van verschillende landen en verschillende stijlen, en spelen we ze tegen elkaar uit in een smaakoorlog. Welk land haalt het?

Alle landen uit deze tasting hebben iets te maken met de Groote Oorlog van 14-18. Maar, we mikken niet op bloedvergieten en escalerende meningsverschillen. U bent veilig bij ons aan tafel, zelfs als u een aartshertog bent uit Oostenrijk. Neen, voor deze degustatie hanteren we het principe van Alle Menschen Werden Brüder. We duiken de loopgraven in tijdens een tijdelijk staakt-het-vuren en onderwerpen de bieren aan een grondige proefondervindelijke analyse.

Wie wordt de held van het slagveld? En wie loopt al voor de strijd echt losbarst op een landmijn? Wat zeker is: we voorzien geen bieren met het aroma van mosterdgas. En het geluid van flesjes die overgaan zal zeker het wapengekletter overstemmen.

Een echte internationale degustatie, met andere woorden, die eindelijk het pleit beslecht welk land het beste bier brouwt.

 

Kort gezegd:

Voor deze degustatie selecteren we telkens zes interessante bieren die we laten proeven; dit zijn flessen die de Meug-test doorstaan en die je niet zomaar in de supermarkt vindt.

Twee formules:

Bier en de Groote Oorlog is een begeleide degustatie van twee uur, voor groepen tot maximaal 40 personen. Ook grotere groepen kunnen we kennis laten maken met dit thema, in de vorm van een receptietasting.

Groepstasting: vanaf €35 / p.p. obv aantal deelnemers | Receptietasting: vanaf €20 / p.p.

Groepstasting: max. 40 personen | Receptietasting: vanaf 40 personen

Locatie: in overleg te bepalen

Doorlopend te boeken

Meug-sfeerbeeld-Bier-en-de-Groote-Oorlog

Boek een tasting

We nemen binnen twee werkdagen contact met jou op en bespreken zo verder de mogelijkheden en de boeking!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Geef meer informatie over de locatie waar je de tasting wenst te organiseren. (Adres, verdieping, capaciteit, ...)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.