F* Malts, Go Blends (vintage style)

 online tasting fun

29/12/2021 | 20u

Er moesten wat oude flessen uit de kast.

We bedoelen, we hebben bij toeval een aantal pareltjes van oudere blends teruggevonden en willen die graag met jullie delen.

De echte whiskyliefhebber weet intussen dat blended whisky niet noodzakelijk moet onderdoen voor single malt. En ook dat er zeker bij oudere blends dikwijls heel wat leuke dingen te proeven zijn, ook bij van die merken waar je nog nooit van gehoord hebt. De enige manier om te ontdekken wat zo’n blend waard is, is de fles open doen en proeven.

En dat gaan we dus doen.

Nu, we gaan daar eerlijk in zijn, we weten niet superzeker of wat er in deze flessen zit echt superlekker gaat zijn. We hebben ze namelijk zelf nog niet geproefd. Dus deelnemen aan deze tasting is zeker een avontuur. Wat we wel kunnen garanderen is dat we er een leuke avond van maken. We zorgen namelijk voor nog enkele extraatjes, die zeker de tongen los zullen maken (en strelen).

Wat krijg je als je meedoet?

* 6 samples van oude blends, vermoedelijk uit de jaren 70-80-90. Dewelke? Dat bepaal je zelf mee door een van twee sets te kiezen ( meer hieronder)!

* 2 mystery samples waar we iets leuks mee gaan doen

* 1 sample van een echte klepper, de Big Peat 27yo Black Edition, een machtige moderne oude blend om af te sluiten

Dat alles kost 35 euro + eventuele verzendingskosten, als je ze niet komt ophalen in Antwerpen of Schilde.

Welke oude blends gaan we dan proeven? Wel, als je inschrijft, krijg je een link toegestuurd waarop je kan stemmen welke van de twee onderstaande sets we zullen open maken en proeven. Nu, we vragen wel om sportief te zijn – als je inschrijft, krijg je een sampleset van de meest gemaakte keuze, dus niet noodzakelijk de jouwe. C’est la vie. Maar misschien doen we op latere datum nog wel eens zoiets, en dan doen we de andere set ook open.

Sampleset 1:

wschl 70s: Black & White, Catto’s

wschl 80s: William The Conqueror, Old Smuggler, MacArthurs

wschl 90s: Ben Roland

Sampleset 2:

wschl 70s: OV, Highland Moss

wschl 80s: Inver House 8yo, Ballantines 12yo, The Antiquary 12yo

???: John Swift

We maken pas bekend welk samplesetje gekozen werd op de avond van de tasting zelf!

Sampleset 1:

Sampleset 2:

Maximaal 32 tickets beschikbaar, en te bestellen hieronder. Als je vanuit het buitenland deelneemt, gelieve even contact te nemen om de juiste verzendingskost te kennen.
Prijs: €35 (of €42,50 incl. verzending).
Samples kunnen opgehaald worden vanaf een week voor de tasting in Antwerpen of Schilde (gelieve dit aan te geven bij bestelling).
Je krijgt de link voor de zoommeeting ongeveer een week voor aanvang van de tasting.
Als je meer dan 1 samplepakketje wil laten verzenden, moet je maar 1 keer de verzendingskost betalen.

29/12 - 20.00u

Online tasting

€35 p.p. (€42,50 incl. verzending)

32 personen