Fun met GIN & Tonic

Gin is niet zo’n interessante spirit.

Wel, daar zijn wij het niet mee eens. Gin heeft een bijzonder boeiende geschiedenis, die loopt vanaf de eerste jeneverbesbrouwsels bij de Oude Egyptenaren over de distillaten van de lage landen in de 12-13e eeuw, via de invloed van de Tachtigjarige Oorlog en de eeuwige rivaliteit tussen Engelsen en Fransen, een malaria-uitbraak hier en daar, rechtstreeks tot de muffe kast van je bomma en de huidige ginhype en 6 miljard soorten tonic, de ene al gekker dan de andere. Zo, dat was de hele tasting in 1 weliswaar iets te lange zin.

Achter die zogezegd saaie drank gaat een wereld van verhalen schuil, die we je tijdens deze tasting vertellen. En we proeven intussen ook een aantal gins en tonics, want dat is nu eenmaal plezant.

Gin en Tonic waren de laatste 15 jaar de hotte hype van het moment, en intussen drinken we allemaal wel eens een G&T als aperitief op restaurant of thuis. Maar te weinig mensen weten wat gin eigenlijk is, en waarom we er precies tonic bij gieten. Tijd om daar iets aan te doen, met deze tasting!

moment in overleg

Live of Online mogelijk

vanaf €35 p.p.

geen max. aantal personen