Mixology – 3 workshops

Dit is een reeks van 3 workshops. Je kan elke workshop apart volgen, of meteen voor de hele reeks kiezen!

11/5: Mixology – Classic Old School

Cocktails. Veel mensen hebben er wat schrik van, en denken dat het bijzonder complexe concocties zijn waar je een diploma in de chemie voor moet hebben, en daarbovenop een bovengemiddelde oog-hand-coördinatie (dankuwel Tom Cruise voor die illusie). Maar cocktails zijn bovenal gewoon veel fun en je kan er bijzonder leuke zaken mee creëren, als je een paar basisregels in de gaten houdt. Daarom bieden we in deze Jones Academy een minireeks van 3 sessies aan rond de cocktail.

In deze eerste sessie verkennen we een aantal klassieke recepten die elke rechtgeaarde cocktailliefhebber in zijn achterhoofd heeft zitten. Naast de basisprincipes van deze recepten geven we je ook wat ideeën over hoe je ze zelf naar je hand kan zetten. Voor je het weet heb je je eigen cocktail uitgevonden!

18/5: Mixology – Show

Een bijzonder belangrijk aspect van de allure van een cocktail is de manier waarop hij gepresenteerd wordt. Allerlei garnituren dienen als versiering en als extra smaakelement, de keuze voor het type ijs en het glas waarin je ze schenkt beïnvloeden je perceptie en zelfs de creatie van de cocktail zelf met allerlei speciale tools (barspoon, strainer, pincet,…) maken van het cocktail-bartenden een ritueel op zich. In deze sessie verkennen we weer enkele toffe recepten, met een focus op de presentatie en de show die bij het cocktailmaken hoort.

25/5: Mixology – Tiki Tropical

Met de zomer voor de deur, sluiten we deze Jones Academy af met een tropische noot. We verkennen de tiki-cocktail in al zijn aspecten en de rol van de verschillende types rum in dit soort cocktails. Uiteraard mixen en proeven we weer een aantal versies!

BESTELLEN:

WHISKY COMBO (20/4 + 27/4)
€ 55,00
20/4 - Whisky - Cask is King
€ 30,00
27/4 - Whisky - Age Matters
€ 30,00
4/5 - Bieren - de 4 basissmaken
€ 30,00
Totaal