27/4 – Whiskytasting – Age Matters!

27/4  Whiskytasting – Age matters

 Een van dé hete hangijzers in de whiskywereld de laatste jaren is de leeftijd van de whisky. Wettelijk gezien moet een whisky minimaal 3 jaar rijpen op een houten vat voor hij whisky genoemd mag worden. Hoe komt het dat we de laatste jaren steeds jongere whisky op de markt zien komen? En waarom brengen producenten zelfs whisky’s op de markt waar geen leeftijd op staat? Is een oudere whisky echt zo veel beter? Betaal je altijd meer voor een oude whisky dan voor een jongere?

De vragen over leeftijd zijn bij vrijwel elke whiskytasting de meest populaire. Het is en blijft een van de meest fascinerende zaken waar je je als whiskyliefhebber in kan verdiepen. Tijd dus om er een hele avond aan te wijden en aan de hand van een zestal whisky’s dit boeiende verhaal te vertellen!

Deze tasting kan je op zichzelf meedoen, of in combinatie met de tasting van 20/4, waar we focussen op de rol van het vat in whiskyrijping:

20/4 – Whiskytasting – Cask is King

Na de introductietastings van de afgelopen reeks van Jones Academy, is het tijd om wat meer in de diepte te gaan. We nemen 1 aspect van het whiskyproductieproces: de rijping op houten vaten. We onderzoeken in deze masterclass wat de rol van het vat precies is, welke soorten hout welk resultaat geven en wat de invloed is van wat er vooraf in die whiskyvaten zat.

Een boeiende verkenning van een van de meest mysterieuze aspecten die een whisky maken tot wat hij is, aan de hand van een zestal prachtige whisky’s. Na deze tasting begrijp je gegarandeerd beter waar de smaken in je glas vandaan komen!

 

 

BESTELLEN:

WHISKY COMBO (20/4 + 27/4)
€ 55,00
20/4 - Whisky - Cask is King
€ 30,00
27/4 - Whisky - Age Matters
€ 30,00
4/5 - Bieren - de 4 basissmaken
€ 30,00
Totaal