Sint Morris-dag

5/12/2020 | 20u

Op 5 december komt de goedheilig man online naar Meug!

Helemaal uit een streek in het verre westen staat hij op van zijn troon om brave kindjes uit het hele land via digitale weg te woord te staan, zodat we kunnen delen in zijn wijsheid. En wat meer is: hij brengt lekkers mee. Veel lekkers!

Bert Bruyneel moeten we u niet meer voorstellen. Met Asta Morris strooit hij al jaren kwistig in het rond met single malt-snoepgoed. Hij staat intussen garant voor de betere onafhankelijk gebottelde whisky’s in België. En Japan, natuurlijk, want ook daar gaan zijn flesjes naartoe.

Speciaal voor Meug dook hij in zijn kelder en haalde er 7 van zijn mooiste toppers van de laatste jaren uit. Stuk voor stuk must-have-tasted whisky’s, die al lang overal uitverkocht zijn, of die zelfs maar erg beperkt in België te proeven waren. Alleen al daarvoor is deze tasting de moeite.

Maar er is meer!

Iedereen weet dat Bert goeie contacten heeft in Japan. Het Verre Westen ontmoet het Verre Oosten! Speciaal voor jullie voegt hij twee samples toe van new make van de zo gegeerde Shizuoka-distillery. Ja, de Shizuoka-distillery, waarvan ene Serge V. onlangs nog schreef ‘Best Japanese Distillate, by far’. Het ene sample is van de wood-fired still, het andere van de bijna mythische Karuizawa-still! Ook zo benieuwd naar hoe dat precies smaakt? Je krijgt van Bert de kans!

Als de sint dan toch uitdeelt, dan doet hij het goed…

Er is echter een catch…

U mag niet zomaar meedoen aan deze tasting. Nee, u moet zelf ook een cadeautje uitdelen. Naast de prijs die u betaalt, vragen we dat elke deelnemer een mystery-sample van iets lekkers aan ons bezorgt (details hieronder). Wij zullen die dan volledig willekeurig verdelen onder de deelnemers, zodat iedereen een tof extra sample heeft voor de aftertasting!

En neen, dit is geen grap!

Om duidelijke redenen organiseren we dit event volledig online.

We vatten even samen hoe Sint-Morrisdag op 5/12 er zal uit zien:

20u: start tasting (Shizuoka)

+/- 20u30: Asta Morris-tasting met Bert Bruyneel

Na afloop: Aftertasting met mystery samples

ALS je een ticket kan bemachtigen voor deze tasting, dan bezorg je voor 25/11 jouw mystery-sample aan Meug (Jeroen Van Dyck, Oudebaan 168, 2970 Schilde)! Graag op apart blad vermelden wat je mystery sample precies is, niet op het flesje zelf.

De line-up:

New Make Karuizawa-still Shizuoka Distillery
New Make Wood-fired still Shizuoka Distillery
Irish Whisky XO (bottled for Shinanoya – AM045)
Coal Ila 7yo (2011-2018 – bottled for Gaiaflow – AM055)
Strathmill 22yo (1991-2013 – AM025)
Secret Speyside 28yo (1990-2019 – AM136)
Glentauchers 21yo (1992-2013 – bottled for Gaiaflow – AM026)
Caperdonich 20yo (1995-2015 – bottled for Gaiaflow – AM021)
Bunnahabhain 24yo (1990-2014 – bottled for Gaiaflow – AM035)
Mystery sample!

Deze tasting zal doorgaan in het Nederlands – this tasting will be held in Dutch.

Samples kunnen enkel naar Belgische adressen verzonden worden!

za 5/12 - 20.00u

Online tasting

€60 p.p. (excl. verzending, max. 2 pakketjes pp.)

33 personen