Geert ‘BDW’ Beullens – schrijver & performer

Onze geliefde Schijnburgemeester Geert ‘BDW’ Beullens voert weleens satirische schijncampagnes, maar over smaak valt niet te grappen. Zeker niet als er venkel bij gemoeid is..

Even voorstellen…

Leeftijd: 48 jaar
Kijkt graag naar Louis de Funès
Luistert graag naar Muziek waar een mens vrolijk van wordt!
Leest graag Totaal onbelangrijke nieuwsberichten
Meest markante bezigheid: Schijnburgemeester BDW spelen.
Levensmotto: Nil arduum volentibus – Voor zij die willen, is alles mogelijk!

Smakelijke vragen

Wat was je eerste herinnering aan smaak?

Moambe. Mijn ouders hebben lang in Kongo gewoond en elk jaar met Pasen wordt er Moambe met saka saka gemaakt. De smaak van Moambe is zo anders dan die van de ‘usual’ Vlaamse vleesgerechten met groentjes en patatjes die ik gewoonlijk geserveerd kreeg, dat ik de eerste hap niet meer vergeet.

Welke smaak heb je leren appreciëren?

Rode kool. Dat werd in mijn kindertijd in walgelijk grote hoeveelheden geserveerd. Achteraf toch geleerd dat dat een schone smaakverrijking op het bord kan wezen, mits lekker klaargemaakt met appeltjes en ajuintjes erbij en in beperkte hoeveelheden toegediend.

Wat was je meest ultieme smaakbeleving ooit?

Restaurant Shneeweiss in Berlijn. Tradionele Oostenrijkse en Duitse gerechten op een heel creatieve en originele manier klaargemaakt. Ik ben hier reeds twee keer gaan tafelen en beide keren bijna in trance geraakt van de lekkerheid!

Van welke smaak word je elke keer blij?

De smaak van mandarijnen. Dan komt Sinterklaas altijd weer binnengewandeld. En bovendien hebben ze de kleur van een ondergaande zon op een lekkere zomerdag..

Wat lust je echt niet?

Venkel. Die smaak kan echt een heel gerecht verpesten en bovendien val ik er flauw van. Dingen die naar anijs smaken, vind ik over het algemeen overigens ‘ad vomitibus’.

Wat moet iedereen ooit geproefd hebben?

De Indonesische keuken en in het bijzonder de Javaanse. Overheerlijke gerechten op smaak gebracht met bumbu’s, een soort kruidenmixen die een unieke smaak geven aan de maaltijden. Heerlijk!

Wie is voor jou de ultieme mens met smaak met wie je eens iets wil gaan drinken?

Uiteraard zou ik heel graag met mijn collega echte burgemeester Bart De Wever eens graag een Cola Zero willen gaan drinken in het Fornuis in Antwerpen.

Wat is de laatste smaak die je ooit wil proeven?

Håkarl, oftewel gefermenteerde (of zeg maar rotte) haai. Dé nationale borrelhap in ijsland. Het smaakt naar het schijnt naar ammoniak en heeft de structuur van kauwgom. Het klinkt zo goor dat ik het juist wel eens zou willen proberen.