145 Years of Grain
Braeckman and Douglas Laing

Do 29 oktober 2020 | 20u

Braeckman and Douglas Laing - Meug Tastingfestival 2020

Graanwhisky wordt vaak misbegrepen. Het is goedkoop, het is ‘geen echte whisky’, het is scherp, het is om goedkope blends mee te maken, alleen als het heel lang rijpt wordt het lekker,… Er bestaan heel wat misverstanden over graanwhisky.

En toch weten echte whiskyliefhebbers dat Single Grain whisky’s vaak echte pareltjes kunnen zijn. Het bewijs leveren we je met deze tasting in samenwerking met Braeckman Distillers, Douglas Laing en Cinoco. Je proeft zes single grains, van jong tot oud. Als opener krijg je ook een prachtige graanjenever te proeven. Samen goed voor 145 jaar graan en 5 verschillende distilleerderijen! De tasting wordt begeleid door Sebastian Braeckman van Braeckman Distillers en Stuart Baxter, Brand Ambassador van Douglas Laing en verloopt in het Engels.

Wat mag je verwachten?

  • Een exclusieve online masterclass met de makers zelf
  • Een smaakpakket met 7 proevers

Over de makers

Braeckman Distillers

In 1918 startte Achiel Braeckman in Nederzwalm met een handel in geestrijke dranken en stokerij, onder de naam ‘De Blauwe Duif’. 3 generaties later wordt de jenever nog steeds volgens het oorspronkelijke recept gemaakt. Sinds 1996 stoken ze in een moderne distilleerderij, maar nog steeds volgens ambachtelijke traditie. Op die manier houden ze mee een eeuwenoude Vlaamse traditie van stoken in ere.

Douglas Laing

Douglas Laing werd opgericht in 1948 en is sindsdien al die jaren een trots onafhankelijk familiebedrijf. Als bottelaar zetten ze zich tot doel om whisky te presenteren zoals de distilleerder het bedoelde. Met de Remarkable Regional Malts (Timorous Beastie, Big Peat,…) bieden ze een verrassende ontdekkingsreis langs de Schotse whiskyregio’s. Met Old Particular en XOP (Xtra Old Particular) kiezen ze voor prachtige vaten om als single cask op de markt te brengen. Een schoolvoorbeeld van de rijkdom die een onafhankelijke bottelaar kan brengen in de whiskywereld.

Do 29/10/2020 20u

Online masterclass

€40 p.p. / €200 (bubbelpakket 5 pers., inclusief snacks t.w.v. €25)

32 personen

Braeckman and Douglas Laing - Meug Tastingfestival 2020