Madeira De Luxe

Vr 30 oktober 2020 | 20u

Madeira deluxe

De meeste mensen denken bij Madeira aan twee zaken: ossentong en Cristiano Ronaldo. En hoewel dat perfect acceptabele producten zijn, is de drank madeira toch een pak interessanter, als je het ons vraagt.

Bert Jeuris van The Portugal Collection weet dat ook al lang, en specialiseert zich al jaren in deze drank. Hij heeft toegang tot de mooiste vaten en de beste producten, en is een wandelende encyclopedie over dit onderwerp. Samen met hem maakte Meug dan ook een spannende line-up van 7 madeirawijnen. We verkennen de verschillende stijlen, de verschillende druiven en ontdekken ook hoe oude Madeira evolueert. Na deze tasting zal u verkocht zijn aan deze wijn, maar vertel het niet voort. Hoe meer Madeiradrinkers, hoe minder er voor ons over blijft…

Als special guests verwelkomen we tijdens de tasting ook enkele producenten, die recht van op het Portugese eiland komen vertellen over hun kindjes. Wie, dat kondigen we binnenkort aan!

Wat mag je verwachten?

  • Een exclusieve online masterclass met Bert Jeuris en de makers zelf
  • Een smaakpakket met 7 proevers

Over de makers

Braeckman Distillers

In 1918 startte Achiel Braeckman in Nederzwalm met een handel in geestrijke dranken en stokerij, onder de naam ‘De Blauwe Duif’. 3 generaties later wordt de jenever nog steeds volgens het oorspronkelijke recept gemaakt. Sinds 1996 stoken ze in een moderne distilleerderij, maar nog steeds volgens ambachtelijke traditie. Op die manier houden ze mee een eeuwenoude Vlaamse traditie van stoken in ere.

Douglas Laing

Douglas Laing werd opgericht in 1948 en is sindsdien al die jaren een trots onafhankelijk familiebedrijf. Als bottelaar zetten ze zich tot doel om whisky te presenteren zoals de distilleerder het bedoelde. Met de Remarkable Regional Malts (Timorous Beastie, Big Peat,…) bieden ze een verrassende ontdekkingsreis langs de Schotse whiskyregio’s. Met Old Particular en XOP (Xtra Old Particular) kiezen ze voor prachtige vaten om als single cask op de markt te brengen. Een schoolvoorbeeld van de rijkdom die een onafhankelijke bottelaar kan brengen in de whiskywereld.

Vr 30/10/2020 20u

Online masterclass

€40 p.p. / €200 (bubbelpakket 5 pers., inclusief snacks t.w.v. €25)

32 personen

Madeira deluxe