Masterclass Armagnac – Domaine de Baraillon (online)

27/10/2021 | 20u

Armagnac is ten opzichte van Cognac wat de Rolling Stones waren ten opzichte van de Beatles.

Dat zeggen wij niet, dat is een quote van Gérard Basset, een van de grootste sommeliers die Frankrijk ooit voortbracht. Het geeft je meteen een idee hoe Armagnac zich verhoudt tot die grote broer in Frankrijk. Het is het wat rebelsere, minder gepolijste, net iets minder brave telg uit de familie. Ook degene die met de jaren aan wijsheid en zachtheid wint, en zo steeds meer mensen zal bekoren op latere leeftijd. Eentje die wat onbemind blijft door velen, maar stilaan de harten van liefhebbers overal begint te veroveren.

In deze masterclass focussen we op Armagnac van 1 huis: Domaine de Baraillon. Waarom? Omdat het kan, en omdat deze flessen stuk voor stuk topkwaliteit zijn. Maitre de céremonie van de avond is Jurgen Vromans (aka The Whisky Mercenary) die Domaine de Baraillon sinds enkele jaren verdeelt in België en daar al vele zieltjes mee won. Aan zijn zijde zetten we nog een illustere Armagnac-liefhebber, een SAPpige verteller die ook zijn hart verloor in de Gascogne (tenminste, dat stukje dat nog niet in Schotland en Bierland ligt). Samen leiden ze ons door deze verrassende line-up van een nog steeds onderschatte drank.

Soundtrack? We stellen Sympathy For The Devil voor, dat lijkt wel gepast.

 

PS: al even voorbereiden op de tasting? Lees dan dit toffe stuk, een stukje uit het boek  DUCK SEASON: Eating, Drinking and Other Misadventures in Gascony—France’s Last Best Place van David McAninch. In dit stukje vonden we ook de quote over de Rolling Stones terug.

 

Link: https://www.thedailybeast.com/discovering-the-joys-of-armagnac

Je kan je tickets voor deze tasting kopen vanaf dinsdag 28/9, 12.00u ‘s middags!

 

Tickets kan je vanaf 28/9, 12.00u hier kopen!
Deelname: €45 (of €52,50 incl. verzending).
Samples kan je ophalen bij Meug in Schilde of Antwerpen, of laten opsturen tegen verzendingskost.
Deelnemers krijgen later een mail met de juiste link toegestuurd om in te loggen.
 Wil je meerdere pakketjes naar 1 adres laten verzenden, dan dien je slechts 1 maal de verzendkost te betalen.

Samples kunnen enkel naar Belgische adressen verzonden worden!

Wil je toch deelnemen vanuit het buitenland? Stuur even een berichtje naar jeroen@meug.be en we zoeken de juiste verzendkost uit.

woe 27/10 - 20.00u

Online tasting

€45 p.p. (€52,50 incl. verzending)

35 personen