Coup de Rasta

2/4/2021 | 20u

Coup de Rasta

Goede Vrijdag. Een dag van onthouding en vasten, een dag van rouw en treurigheid. Maar ook een dag van hoop en vreugde om de verlossing. Pasen komt er aan!

Meug focust zich liever op de twee laatste zinnen van de inleiding, en bouwt een feestje met een paar heel rijke en lekkere dingen op het menu.

Meug goes latin

April is voor Meug een beetje ‘Zuid- en Latijns-Amerika en Caraïben-maand’ (zie ook de Masterclass Mezcal op 30/4!). Vandaag zetten we de schijnwerper op chocolade en rum. Twee producten die wonderwel combineren met elkaar en waar we vaak nog niet genoeg over weten. Ja, ook chocolade heeft nog geheimen voor de rechtgeaarde Belg!

Twee experts

Voor de chocolade is dat Isabelle Quirynen van Coup de Chocolat. Isabelle maakt samen met haar man Tom sinds 2016 absolute topchocolade vanuit haar huis op Linkeroever. Het geheim achter de kwaliteit van hun repen is een doorgedreven aandacht en liefde voor de cacaoboon en een een sterke focus op controle over het productieproces. Die extra moeite proef je in al hun chocolade. De Jerome won al meerdere prijzen in wereldwijde concours!

Bert Bruyneel van Rasta Morris is ook van de partij. We hoeven hem niet voor te stellen aan de liefhebbers van de betere spirits – met zijn Asta Morris whiskybottelingen gooit hij al jaren hoge ogen. Sinds enkele jaren heeft hij een zusje gecreëerd van die onafhankelijke whiskybottelingen: met Rasta Morris brengt hij opmerkelijke vaten rum op de markt met een eigenzinnig karakter. Enige humor is ook nooit ver weg, getuige de instapbottelingen Maman Brigitte en Tipsy Turtle.

Samen krijg je met deze 6 rums en 4 chocolades een prachtig palet aan smaken voor de kiezen, die elkaar ook op de juiste manieren versterken en complementeren.

We stellen dan ook voor om voor 2021 niet te spreken van Goede Vrijdag, maar van de Beste Vrijdag.

Zie dat je er bij bent!

De Line-up:

Rums (Rasta Morris):

Maman Brigitte
Tipsy Turtle
Foursquare 2007
Venezuela 2008
Jamaica 9yo
Bielle 2013 (6yo)

 Coup de Chocolat (telkens een volledige reep van 45g):

Marcel (63%)
Gusta (70%)
Charlie (72%)
Jerome (85%)

Tickets kan je hier kopen!
Deelname: €50 (of €57,50 incl. verzending)
Samples kan je ophalen bij Meug in Schilde of Antwerpen, of laten opsturen tegen verzendingskost.
Deelnemers krijgen later een mail met de juiste link toegestuurd om in te loggen.
Wil je meerdere pakketjes naar 1 adres laten verzenden, dan dien je slechts 1 maal de verzendkost te betalen – kies dan 1 pakket inclusief verzendkost en de andere pakketjes zonder verzendkost en we brengen dit in orde voor je!

Deze tasting zal doorgaan in het Nederlands – this tasting will be held in Dutch.

Samples kunnen enkel naar Belgische adressen verzonden worden!

vrij 2/4 - 20.00u

Online tasting

€50 p.p. (€57,50 incl. verzending)

33 personen