De smaak van bier

Iedereen kent de smaak van bier. Van het pilsje op het festival, van het lokale, net iets sterkere abdijbier dat volgens je oma goed is voor de gezondheid en van dat zoete fruitbier waar je mond meteen van plakt. Daar stopt het bij de meesten wel ongeveer. Maar dat is maar een heel klein stukje van de moderne bierwereld.

Overal ter wereld wordt sinds een 20-tal jaar geëxperimenteerd met elk onderdeel dat de smaak van bier bepaalt. Wist je bijvoorbeeld dat er tientallen soorten hop bestaan, die elk een eigen smaak toevoegen (met namen van Admiral tot Zeus)? Of dat je niet alleen verschillende soorten graan kan gebruiken, maar dat je ook door de mate waarin je de mout roostert kan bepalen of je bier licht en fris smaakt, of eerder richting koffie en chocolade evolueert? En dat niet alle zuur bier slecht is?

De smaak van bier is eindeloos gevarieerd, en het is spannend om je er in te verdiepen. Als je niet weet waar te starten, is deze begeleide degustatie de ideale manier. We proeven, onder begeleiding van een ervaren Meug-expert, zes uiteenlopende bieren en ontdekken hoe ze smaken en ook waarom ze zo smaken. Dat doen we uiteraard met het nodige gevoel voor humor en in groep – niks zo leuk als samen over smaken discussiëren.

 

Kort gezegd:

Voor deze degustatie selecteren we telkens zes interessante bieren die we laten proeven; dit zijn flessen die de Meug-test doorstaan en die je niet zomaar in de supermarkt vindt. Wil je de selectie van de bieren samen met ons op maat aanpassen, of wil je net iets exclusiever gaan? Dat kan – informeer dan naar de mogelijkheden.

Twee formules:

De smaak van bier is een begeleide degustatie van twee uur, voor groepen tot maximaal 40 personen. Ook grotere groepen kunnen we kennis laten maken met dit thema, in de vorm van een receptietasting.

Groepstasting: vanaf €35 / p.p.obv aantal deelnemers | Receptietasting: vanaf €20 / p.p. (excl. BTW)

Groepstasting: max. 40 personen | Receptietasting: vanaf 40 personen

Locatie: in overleg te bepalen

Doorlopend te boeken

Meug-sfeerbeeld-bier

Boek een tasting

We nemen binnen twee werkdagen contact met jou op en bespreken zo verder de mogelijkheden en de boeking!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Geef meer informatie over de locatie waar je de tasting wenst te organiseren. (Adres, verdieping, capaciteit, ...)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.