De smaak van wijn

De smaak van wijn: een thema waar al bibliotheken over volgeschreven zijn, lange liederen over gezongen worden en zelfs over geruzied en gevochten wordt. Mensen die beweren dat ze geen wijn lusten, bedoelen eigenlijk: ‘ik lust geen Chateau Migraine’. Omdat ze niet weten dat er naast dat befaamde Chateau dat iedereen kent ook een kleine clos ligt die wel een wijntje op hun maat creëert.

Het is niet omdat de smaak van wijn in doorsnee beperkt wordt tot ‘wat fruit, wat alcohol, een licht zuurtje’, dat er niet meer bestaat dan dat. Heb je bijvoorbeeld al eens een troebele natuurwijn geproefd? Of een Vin jaune, een Duitse Pinot Noir, een zoete dessertwijn op basis van botrytisdruiven, een Californische Zinfandel, een gekoelde rode wijn, een savagnin uit de Jura of zelfs maar een wijn van Belgische bodem?

Er is heus wel meer dan ijsgekoeld wit voor op een terras of bij de vis en gechambreerd rood voor bij de barbecue. Met die variëteit willen we je in deze proeverij laten kennismaken, zodat je volgende keer als je naar de wijnhandel gaat, gewapend bent met een goeie basiskennis en de durf om ook eens iets anders te proberen.

 

Kort gezegd:

Voor deze degustatie selecteren we telkens zes interessante wijnen die we laten proeven; dit zijn flessen die de Meug-test doorstaan en die je niet zomaar in de supermarkt vindt. Wil je de selectie van de wijnen samen met ons op maat aanpassen, of wil je net iets exclusiever gaan? Dat kan – informeer dan naar de mogelijkheden.

Twee formules:

De smaak van wijn is een begeleide degustatie van twee uur, voor groepen tot maximaal 40 personen. Ook grotere groepen kunnen we kennis laten maken met dit thema, in de vorm van een receptietasting.

Groepstasting: vanaf €35 / p.p. obv aantal deelnemers | Receptietasting: vanaf €20 / p.p. (excl. BTW)

Groepstasting: max. 40 personen | Receptietasting: vanaf 40 personen

Locatie: in overleg te bepalen

Doorlopend te boeken

Meug-sfeerbeeld-glas-wijn

Boek een tasting

We nemen binnen twee werkdagen contact met jou op en bespreken zo verder de mogelijkheden en de boeking!

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Geef meer informatie over de locatie waar je de tasting wenst te organiseren. (Adres, verdieping, capaciteit, ...)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.