Belgische Jenever Masterclass

Met Davy Jacobs (directeur Jenevermuseum)

 online tasting – live vanuit het Jenevermuseum in Hasselt

18/11/2022 | 20u

U was helaas te laat voor de live masterclass, maar u kan de sampleset nog steeds bestellen en de masterclass op Youtube herbekijken via deze link!

Belgische Jenever Masterclass – Met Davy Jacobs (Directeur Jenevermuseum Hasselt)

We zeggen het al jaren: jenever is een miskend product. Ooit was het onze trots en glorie en was het alomtegenwoordig. Nu is het een drank die wat lijdt onder onze Belgische volksaard: een beetje timide, wat verlegen, makkelijk overweldigd door allerhande buitenlands geweld. En dan zwijgen we nog over alle fruit-, room-, vanille-, en andere smaakjesjenevers…

Tijd dus om ons te verdiepen in dit prachtig stukje erfgoed. Geen betere man op aarde dan Davy Jacobs om ons te begeleiden door de wondere wereld van de Belgische jenever. Hij is directeur van het Jenevermuseum in Hasselt en weet alles over de geschiedenis, de productie, de regionale verschillen en natuurlijk de smaken van jenever. En hij kan er dan potdorie ook nog eens smakelijk over vertellen. Samen met hem stelden we een toffe line-up samen van maar liefst 8 Belgische jenevers.

Deze tasting verloopt online, maar wordt uitgezonden vanuit het Jenevermuseum in Hasselt, waar we ons tussen de stookketels (ze vertellen er niet alleen over, maar maken het daar ook zelf!) nestelen om de verhalen van de jeneverbes en haar drank te vertellen.

Als je na de tasting zin krijgt om het museum te gaan bezoeken, dan kan dat zelfs gratis, want elke deelname is goed voor twee vrijkaartjes voor het Museum!

Dus kortweg:

  • u krijgt 8 toffe en verrassende samples te proeven
  • een masterclass over jenever zoals u die nog nooit gehad heeft

Voila. Getriggerd? Snel ticketje bestellen!

 

U was helaas te laat voor de live masterclass, maar u kan de sampleset nog steeds bestellen en de masterclass op Youtube herbekijken via deze link!

 

Line-up, in willekeurige volgorde :

  • Founders Malt (De Moor)
  • De Cort Oude Pajotse Oak Barrel Aged
  • Houblonesse
  • Vieux Nouveau (Van Rillaer)
  • Peket D’Houyeu (Distillerie de Biercée)
  • Hasseltse Graanjenever (Jenevermuseum)
  • Kiekendief (Braeckman)
  • Balegemse Graanjenever 51%


sampleset Jenever Tasting
€ 32,50
VERZENDING BELGIE
€ 7,50
VERZENDING NEDERLAND
€ 19,00
Totaal


Tickets voor Belgische en Nederlandse adressen kunnen hieronder besteld worden. If you want to join from abroad, please get in touch with us (jeroen@meug.be) to get a quote on shipping costs.
Prijs: €32.50 (of €40 incl. verzending in België, 50€ incl. verzending in Nederland).
Samples kunnen ook opgepikt worden een week tevoren op drie locaties: Jenevermuseum Hasselt, Meug Antwerpen en Meug Schilde.
Je krijgt enkele dagen voor de tasting de link voor deelname aan de online tasting in je mailbox.
Als je meer dan 1 sampleset bestelt, hoef je maar 1 keer verzendingskosten te betalen.

18/11 - 20.00u

Online tasting

€32.50 p.p.