Eerste Meug Interclubtasting Whisky

14/05/2022 | 20u

Deelnemende clubs:

Vlaams-Brabant:

Antwerpen:

West-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Limburg

Meug organiseert op 14 mei 2022 een event waar we van hopen dat jullie het aan jullie agenda willen toevoegen: een tasting waar we zo veel mogelijk whiskyclubs in Vlaanderen tegelijk aan willen laten deelnemen!

Het idee in het kort:

 • Meug brengt 3 toffe gasten samen (Bert Bruyneel (Asta Morris), Jurgen Vromans (The Whisky Mercenary), Mark Dermul (MMMalts))
 • Elk van de drie gasten selecteert 2 flessen (eigen bottelingen of eigen favorieten) – welke dat worden houden we nog even geheim, maar we mikken op nieuwigheden die op dat moment gelanceerd zullen worden.
 • Meug voegt er nog een eigen selectie aan toe (als alles goed gaat een eigen single cask botteling!)
 • De drie gasten + Meug spreken af op een locatie, van waaruit de tasting geleid wordt – alles wordt gefilmd en gestreamd – een hybride tasting dus ?!
 • Elke whiskyclub die deelneemt, kan zelf op zijn vaste locatie afspreken, en van daaruit de tasting volgen (idealiter op groot scherm bijvoorbeeld)

Op die manier kunnen de clubleden samen gezellig proeven, maar kunnen we tegelijk met vele clubs en whiskyliefhebbers over het hele land het glas heffen. Uiteraard maken we er een gezellige avond van, zodat het net wat meer wordt dan een standaard tasting!

We zouden het geweldig vinden als jullie deelnemen met jullie club.

Praktisch ziet het er als volgt uit:

 • Je bevestigt of je wil deelnemen als club – de enige voorwaarde is een engagement om minstens 15 deelnemers samen te brengen op 11/12
 • Ongeveer een maand voor het event bevestig je het totaal aantal deelnemers (er is geen maximum per club)
 • Meug maakt samplepakketjes (2cl per whisky) voor elke deelnemer die op voorhand inschrijft en levert ze een week op voorhand aan de clubverantwoordelijke, die ze dan de avond zelf kan verdelen
 • Je krijgt de link waar je de tastingstream kan volgen tijdig toegestuurd, zodat je dat ook praktisch kan organiseren.
 • We rekenen per deelnemer 30 euro (incl. BTW) aan de club aan. Daarin is alles inbegrepen (whisky, sampleflesjes, levering, deelname aan de online tasting)
 • Je regelt zelf de inschrijvingen van je leden voor de tasting

We zullen later nog een pagina en Facebook-event creëren, waarop we ook alle deelnemende clubs vermelden; zo kunnen mensen uit jullie buurt die nog geen lid zijn eventueel contact opnemen om bij jullie deel te nemen aan de tasting.

Heb je als club interesse om deel te nemen? Bevestig dan je deelname via onderstaand formulier. Je hoeft het exacte aantal deelnemers nog niet te bevestigen, dat komt later nog.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQ4tgqCgkHFufTcyp8f9RxmQ5Q4JxM_ip-xChe79KQMtR6DA/viewform

Heb je nog vragen over het event? Aarzel niet me te bellen of mailen!

Jeroen Van Dyck: 0479 32 02 66; jeroen@meug.be

 

 

za 14/05/2022 - 20.00u

Online tasting voor whiskyclubs

€30 p.p. (min. 15 personen)

35 personen