Meug-Mis vanuit Dada Chapel

waar God de kunst ontmoet in haar/zijn glas

16/5/2021 | 11u (AM!)

Meug draagt de mis op

Op 16/5 gaan we de spirituele toer op. Vanuit de Dada Chapel Distillery in Gent dragen we nog voor de middag de mis op, onze kelken gevuld met geen misse wijn (nu ja, distillaten, maar dan werkt de beeldspraak niet meer).

Dada Chapel is een tegendraadse, spannende, unieke, grappige, compromisloze, niet in woorden te vatten nieuwkomer in de wereld van de belgische distillaten. Vanuit een prachtig pand in Gent met een rijke geschiedenis waar onder meer een Pelicaen, Napoleon en een belastingsontvanger voorkomen, creëren ze compromisloze distillaten met als enige leidraad: In Odd We Trust.

Met de kunststroming dada in het achterhoofd (alles is dada, niets is dada) gaan ze zonder regels of restricties aan de slag met ingrediënten, om zo grenzen te verleggen die voordien zelfs niet zichtbaar waren. Dada Chapel is een verhaal over puree, bieten, bier en toch ook weer niet, god-of-nee-odd en vooral veel goesting, enthousiasme, kennis van zaken en handwerk. En puree. Een creatieve vrijhaven waar we onze meug – excuseer, onze dada – meteen in vonden.

Op zondag 16/5 zijn we te gast in de distilleerderij, ontmoeten we de mensen die dit alles creëren en proeven we samen van 6 van hun brouwsels. Een unieke kans om dit project van in het begin mee te leren kennen, en samen hun weg te volgen.

De Line-up:

Potato Vodka
Brhum – distillaat van suikerbiet
Aged Brhum – unreleased barrel sample!
Maltwine (rogge, tarwe, gerst)
Aged Maltwine – unreleased exclusive barrel sample!
Mystery sample (iets met bier!)

Je krijgt van elk distillaat een sample van 2cl om te proeven.

Tickets kan je vanaf nu hier kopen!
Deelname: €20 (of €27,50 incl. verzending)
Samples kan je ophalen bij Meug in Schilde of Antwerpen, of laten opsturen tegen verzendingskost.
Deelnemers krijgen later een mail met de juiste link toegestuurd om in te loggen.
Indien je de pakketjes thuisgestuurd wil krijgen, gelieve dan ook de correcte verzendkost in je winkelmandje te stoppen. Wil je meerdere pakketjes naar 1 adres laten verzenden, dan dien je slechts 1 maal de verzendkost te betalen.

Deze tasting zal doorgaan in het Nederlands – this tasting will be held in Dutch.

Samples kunnen enkel naar Belgische adressen verzonden worden!

zo 16/5 - 11.00u

Online tasting

€20 p.p. (€27,50 incl. verzending)

35 personen